Dropshipping Fulfilment

Revolutioneer uw e-commerce met onze Dropshipping Fulfilment — Sneller, slimmer, en altijd op tijd. Ontdek hoe ons unieke fulfilmentproces uw webshop kan transformeren en klanttevredenheid kan verhogen.

Een hand houdt een gele doos met het logo van Fulfillment, tegen een auberginekleurige achtergrond.

Traditionele Dropshipping vs. Dropshipping Fulfilment

Wat is Traditionele Dropshipping?

Traditionele dropshipping is een verkoopmodel waarbij uw bedrijf de producten die het verkoopt niet op voorraad houdt. Wanneer een verkoop plaatsvindt, stuurt u de bestelgegevens door naar de leverancier, die het product rechtstreeks naar uw klant verzendt. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over voorraadbeheer of logistiek, maar dit kan wel leiden tot uitdagingen zoals lange levertijden en beperkte controle over de klantenservice en het unboxing-ervaring.

Wat is Dropshipping Fulfilment?

Dropshipping fulfilment is een evolutie van het traditionele model, waarbij uw verkopen nog steeds zonder eigen voorraadbeheer worden afgehandeld, maar de verpakking en verzending worden uitbesteed aan een derde partij, een fulfilment service. Deze aanpak stelt u in staat de volledige controle over de verzendprocessen en de klantervaring te behouden, doordat alle producten naar ons fulfilment center worden gestuurd. Dit vermindert niet alleen de lange levertijden aanzienlijk, maar verbetert ook de betrouwbaarheid en professionele afhandeling van uw bestellingen.

Een vrouwelijke hand houdt een grote paarse doos met de tekst 'we handle with trust' tegen een effen auberginekleurige achtergrond.
Een hand houdt een oranje doos met diverse voorwerpen erop tegen een diep auberginekleurige achtergrond.

De Uitdagingen

De Uitdagingen van Dropshipping

Veel e-commerce bedrijven ondervinden problemen met de traditionele dropshipping methoden, zoals:

Met onze dropshipping fulfilment service bieden wij een totaaloplossing voor deze uitdagingen. Door alle producten naar ons magazijn te sturen, kunt u de unboxing-ervaring controleren, snellere verzendtijden garanderen en zorgen voor een betrouwbare levering. Ontdek hoe wij u kunnen helpen door verder te lezen.

Voordelen van Dropshipping Fulfilment

Kostenbesparing door Logistiek

Onze service verlaagt uw operationele kosten door alle logistieke processen, inclusief douanezaken, efficiënt te beheren

Schaalbaarheid zonder Zorgen

Pas onze diensten moeiteloos aan uw groeiende behoeften aan, zonder directe investeringen in personeel of opslag.

Focus op Kernactiviteiten

Besteed logistiek uit en concentreer u volledig op verkoop, marketing en productontwikkeling.

Uitstekende Unboxing Ervaring

Wij bieden gepersonaliseerde verpakkingsoplossingen die elke levering tot een reflectie van uw merk maken.

Voorspelbare Verzendtijden

Onze dienst maakt verzendtijden voorspelbaar en aanpasbaar, in tegenstelling tot traditionele dropshipping.

Hoe het Werkt: Dropshipping Fulfilment Proces​

Screenshot van het ChannelDock Order Management System met verschillende orderstatussen en opties voor verzendlabels.

Stap 1

Integratie met ons Magazijnbeheersysteem

We beginnen met een naadloze integratie van uw webshop met ons geavanceerde magazijnbeheersysteem, Channeldock. Dit stelt ons in staat om uw voorraad effectief te beheren en zorgt voor een vlekkeloze orderverwerking.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over onze software.

Stap 2

Ontvangst en Onmiddellijke Verwerking van Bestellingen

Zodra de producten van uw leverancier bij ons fulfilment center arriveren, worden ze direct verwerkt. Wij zorgen voor de onmiddellijke verpakking en verzending, waardoor de tijd tussen bestelling en levering aanzienlijk wordt verkort. Dit systeem verzekert dat uw klanten hun producten zo snel mogelijk ontvangen en helpt lange levertijden te verminderen.

Stap 3

Verpakking en Verzending

Wij hanteren hoge standaarden voor de verpakking om te zorgen dat uw producten veilig en professioneel bij de klant aankomen. Dit is een cruciaal onderdeel van het fulfilmentproces en we bieden opties voor aangepaste verpakkingen aan om de unboxing ervaring te verrijken.

Elk pakket wordt vervolgens overgedragen aan betrouwbare vervoersbedrijven voor een snelle levering.

Stap 4

Beheer van Retouren

 Wanneer een product wordt geretourneerd, informeren wij u onmiddellijk. U levert ons de retourlabel, en wij zorgen voor de rest, inclusief de communicatie met de vervoerder en de correcte afhandeling van het geretourneerde product. Dit helpt bij het handhaven van hoge klantenservice standaarden en ondersteunt het vertrouwen bij de klant.

Stap 5

Real-time Updates en Klantenservice

Ons systeem biedt real-time updates over elk aspect van het fulfilmentproces, van voorraadbeheer tot orderstatus. Bovendien staat ons klantenserviceteam altijd klaar om eventuele vragen of problemen aan te pakken, wat verzekert dat u en uw klanten altijd ondersteund worden.

Neem contact op

Uw Fulfilment Partner

Als uw dropshipping fulfilment partner staan wij klaar om niet alleen uw logistiek te optimaliseren maar ook om u te helpen excelleren in elk aspect van klantinteractie. Van orderverwerking tot klantenservice, ons doel is om uw operationele lasten te minimaliseren en uw zakelijke groei te maximaliseren.

Spreek met een fulfilmentexpert

Vul hieronder je gegevens in en een van onze experts neemt binnen 24 uur contact met je op.

Logo van FB Fulfilment in aubergine kleur met de slogan 'handle with trust'.