Veelgestelde vragen (FAQ)

Algemene Informatie over Fulfilment

Fulfilment bestrijkt het hele traject van een geplaatste bestelling tot aan de aflevering bij jouw klant, inclusief het retourproces. Door de fulfilment uit te besteden aan FB Fulfilment, kun je meer tijd besteden aan andere belangrijke aspecten van je bedrijf, zoals marketing en productontwikkeling, terwijl je profiteert van professionele verpakking, snelle levertijden, en een strak voorraadbeheer. Dit alles draagt bij aan een hogere klanttevredenheid en stimuleert de verkoop.

Een fulfilmentcentrum (een geavanceerd type magazijn) is uitgerust met geautomatiseerde systemen om orders efficiënt te verwerken en verzenden, en huisvest de inventaris van meerdere klanten. Dit in tegenstelling tot traditionele magazijnen die vaak slechts de voorraad van één bedrijf opslaan. Door jouw producten op te slaan in een fulfilmentcentrum, kun je de verzendtijden en -kosten verlagen, aangezien producten dichter bij jouw klanten worden bewaard.

Fulfilment, in deze context, betreft het uitvoeren of verwerken van orders. Dit omvat niet de daadwerkelijke verzending of levering van goederen, aangezien dit de verantwoordelijkheid is van andere logistieke professionals. Fulfilment betekent simpelweg dat het magazijn voldaan heeft aan de bestelling door alle benodigde artikelen te verzamelen en zorgvuldig in te pakken voor verzending of levering, afhankelijk van de voorkeuren van de verkoper.

Fulfilmentproviders kunnen daarnaast taken op zich nemen zoals voorraadbeheer en het afhandelen van gevaarlijke stoffen. Verder beschikken fulfilmentcentra vaak over een verpakkingsstation waar materialen worden voorbereid voor verzending, met als doel transportkosten te minimaliseren en de milieu-impact te beperken. Orderverwerking is een cruciale functie binnen het magazijn, aangezien het zorgt voor een adequate voorraad en voorkomt dat nabestellingen nodig zijn, waardoor snel aan de klantbehoeften kan worden voldaan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat warehousing en fulfilment de efficiëntie voor bedrijven en e-commerce ondernemingen aanzienlijk kunnen verhogen. Door deze processen uit te besteden, kan je bedrijf zich meer richten op het ontwikkelen van andere aspecten van je winkel, zoals marketing en verkoop, wat uiteindelijk kan leiden tot verdere groei en succes.een snelle en efficiënte verwerking te waarborgen.

Fulfilmentcentra zijn de ruggengraat van e-commerce. Ze zorgen ervoor dat jouw online bestellingen zorgvuldig worden verzameld, ingepakt, en verzonden. In deze centra werkt een team van specialisten met geavanceerde technologieën om ervoor te zorgen dat elke stap in het proces — van opslag tot verzending — zo efficiënt mogelijk verloopt.

Door het fulfilmentproces uit te besteden, bespaar je kostbare tijd en middelen. Dit stelt je in staat om je te concentreren op het groeien van je bedrijf en het verbeteren van je productaanbod, terwijl wij zorgen voor de logistiek. Bovendien profiteren jouw klanten van snellere levertijden en een professionele afhandeling van hun bestellingen.

FB Fulfilment Essentials

Ja, bij FB Fulfilment krijg je een persoonlijke accountmanager toegewezen. Deze expert kent jouw bedrijf door en door en staat klaar om al je vragen te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen.

Ja, bij FB Fulfilment krijg je een persoonlijke accountmanager toegewezen. Deze expert kent jouw bedrijf door en door en staat klaar om al je vragen te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen.

Onze klantenservice is beschikbaar van maandag tot vrijdag, van 09:00 tot 17:00 uur. Het magazijn is geopend van 12:00 tot 18:00 uur, voor al je logistieke behoeften.

U heeft altijd toegang tot uw bestel- en voorraadinformatie via ChannelDock. Hier kunt u 24/7 uw bestel- en voorraadgegevens controleren. In ChannelDock wordt uw bestel- en voorraadinformatie in realtime bijgewerkt.

Voor actieve bestellingen en inkomende zendingen hebben we een WhatsApp-service om uw vraag daar op te lossen. Bovendien vragen we u om per e-mail contact op te nemen over niet-actieve inkomende zendingen en bestellingen, zodat we u efficiënter kunnen helpen. Ons magazijnpersoneel is druk bezig met uw bestellingen, daarom zorgen we ervoor dat al uw vragen zo snel mogelijk per e-mail worden beantwoord.

Voorraadbeheer en Opslag

Via ons cloudgebaseerde platform ChannelDock bieden we uitgebreide diensten aan voor het beheer en de controle van je voorraad. Ons systeem is direct gekoppeld aan jouw webshop, waardoor voorraadniveaus altijd actueel zijn en bestellingen efficiënt worden verwerkt.

Veel bedrijven worstelen met het behouden van een optimale voorraad, het voorkomen van overschotten, en het snel verwerken van bestellingen. Onze voorraadbeheerservices zijn ontworpen om deze uitdagingen aan te pakken, zodat je je kunt richten op wat echt belangrijk is: het laten groeien van je bedrijf.

Zeker, je hebt de optie om een eigen, beveiligde opslagruimte te huren, of om gebruik te maken van onze gedeelde opslagfaciliteiten. Beide opties bieden flexibele voorwaarden en toegang tot je voorraad wanneer je die nodig hebt.

Ons geavanceerde voorraadsysteem integreert naadloos met je webshop, waardoor bestellingen automatisch worden verwerkt en je altijd een duidelijk overzicht hebt van je actuele voorraad en uitstaande orders.

Of u nu een product naar ons magazijn brengt of een pallet laat bezorgen, wij kunnen het verwerken. U hoeft alleen maar een inkomende zending in ChannelDock aan te maken, uw producten te laten bezorgen, en wij zorgen voor de rest.

Volg deze link voor instructies over het aanmaken van een inbound zending: https://help.channeldock.com/books/english-en/page/create-a-delivery-to-your-fulfillment-center

Als u uw voorraad uit het magazijn wilt ophalen, is dat geen probleem. Maak een bestelling aan uzelf in ChannelDock, en laat onze klantenservice weten wanneer u het wilt ophalen, dan regelen wij het voor u.

Voeg het nieuwe product toe aan uw inbound zending en verstuur een e-mail naar ons met de volledige details en specificaties van het product. Wij regelen vervolgens de verdere verwerking en opname in uw voorraad.

Bestellingen en Verzending

Wij garanderen een leveringsvenster van 24 uur voor bestellingen die voor 21:45 uur binnenkomen. Mocht een pakket niet binnen dit tijdsbestek worden geleverd, dan crediteren we de pick-and-pack-kosten. Onze cut-off tijd is 21:45 uur voor Nederland, België, en Duitsland, met een levering de volgende dag. Voor de rest van Europa geldt een levertijd van 48-72 uur.

Onze maximale cut-off tijd is 21:45 en we hebben een gebruikelijke levertijd van 24 uur. Dit betekent dat bestellingen die voor 21:45 binnenkomen de volgende dag worden bezorgd in Nederland, België en Duitsland. Voor de rest van Europa hanteren we een levertijd van 48-72 uur, afhankelijk van het land.

Om de efficiëntie te waarborgen, accepteren we bestellingen uitsluitend via ons ChannelDock-platform. Dit zorgt voor een gestroomlijnd proces waarbij alle bestellingen centraal worden beheerd en verwerkt.

Als een klant een product retourneert, is dat geen probleem. Wij kunnen de geretourneerde producten in ons magazijn ontvangen, waar ons team ze kan verwerken en weer op voorraad kan zetten.

Via een geautomatiseerd systeem ontvangen klanten een e-mail met de trackinginformatie zodra het verzendlabel in het magazijn is geprint

Als een pakket verloren gaat of niet bij een klant wordt bezorgd, neem dan contact op met onze klantenservice, zodat wij een onderzoek kunnen starten naar de locatie van het pakket. Mocht het pakket verloren zijn, maak u geen zorgen.

Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem contact met ons op of bel ons op 06 38 53 97 16. Een van onze medewerkers helpt je graag verder met al je vragen.

Meer weten?
Neem vandaag nog contact op

Neem contact met ons op en we regelen een adviesgesprek om je huidige activiteiten, toekomstige ambities en obstakels te bespreken.

Vervolgens maken we een voorstel op maat, inclusief een volledig overzicht van de prijzen en een rondleiding op een van onze locaties.

Spreek met een fulfilmentexpert

Vul hieronder je gegevens in en een van onze experts neemt binnen 24 uur contact met je op.

Logo van FB Fulfilment in aubergine kleur met de slogan 'handle with trust'.