FB Fulfilment: Dé logistieke oplossing binnen Allsafe

Luchtshot van een Allsafe vestiging waar FB Fulfilment is gevestigd

Overzicht

Tegenwoordig worden veel aankopen online uitgevoerd met als gevolg dat de druk op het klaarmaken en bezorgen van pakketten alsmaar toeneemt. Consumenten vinden het daarnaast steeds belangrijker dat hun product op tijd bezorgd wordt en de verzendkosten niet al te hoog zijn. Zulke hedendaagse ontwikkelingen kunnen veel nieuwe webshops de das om doen. Dit gebeurt voornamelijk als bepaalde webshops dusdanig succesvol worden dat het beperkt aantal werknemers binnen dit nieuwe bedrijf de druk niet meer aankunnen. Gelukkig is voor deze benarde situatie een oplossing, je logistiek bij een ander neerleggen.

Fulfilment is een term die gebruikt wordt voor logistieke processen. Deze processen gaan over het verwerken en afhandelen van bepaalde goederen. Denk er bijvoorbeeld aan als je nieuwe schoenen besteld. De bestelde schoenen worden dan uit een magazijn gehaald, verpakt, verzonden en bezorgd. Dit proces samen met het beheren van het magazijn en retour verwerking valt onder fulfilment.

Voor webshops is dit proces dus erg belangrijk maar het kost ook veel tijd en geld. Inefficiënte fulfilment kan ervoor zorgen dat een webshop niet voldoende loopt. Het fulfilment proces in de handen leggen van een gespecialiseerd bedrijf biedt vele voordelen. Zo hoef je niet meer om te kijken naar je voorraad, zijn er vaak snellere leveringen mogelijk en is het makkelijk om een groeiende webshop op te schalen. Al met al kan een fulfilment service je veel rust en ruimte bieden.

Ook binnen Allsafe is het bedrijf FB fulfilment actief met het beheren, verpakken en verzenden van goederen. De combinatie tussen Allsafe en FB is uniek en biedt nóg meer voordelen in vergelijking met andere fulfilment bedrijven. Het is vaak dat wanneer een webshopeigenaar hun eigen voorraad wil bezoeken, een afspraak moet worden ingepland en dit niet gedaan kan worden zonder toestemming van het fulfilment bedrijf. Dit is anders bij FB vanwege het feit dat de units binnen Allsafe fungeert als jouw magazijn. Zo kan je nog altijd via de unieke code van je opslag bij je voorraad komen en daarnaast ligt alles veilig achter slot en grendel terwijl je verzendingen netjes worden klaargemaakt en verstuurd. Al met al biedt de combinatie tussen FB en Allsafe meer vrijheid en mogelijkheden voor de webshopeigenaar terwijl de veiligheid van de voorraad nog steeds kan worden gegarandeerd.

Daarnaast kunnen door FB verschillende vervoerders ingezet worden om aan de eisen van de klant te voldoen. Denk bijvoorbeeld aan Cycloon, een 100% duurzaam bezorgingsbedrijf dat jouw pakketje binnen 24 uur met de fiets kan bezorgen. Levert de webshop aan het buitenland en ook buiten Europa? Geen probleem, FB maakt vervolgens gebruik van bijvoorbeeld UPS om de zending te verwerken.

Mocht je interesse hebben in deze service? Neem dan contact met ons op.

Meer weten?
Neem vandaag nog contact op

Neem contact met ons op en we regelen een adviesgesprek om je huidige activiteiten, toekomstige ambities en obstakels te bespreken.

Vervolgens maken we een voorstel op maat, inclusief een volledig overzicht van de prijzen en een rondleiding op een van onze locaties.

Logo van FB Fulfilment in aubergine kleur met de slogan 'handle with trust'.

Spreek met een fulfilmentexpert

Vul hieronder je gegevens in en een van onze experts neemt binnen 24 uur contact met je op.