Hoe kun je als kleine ondernemer de grote bedrijven bijbenen op hetzelfde platform?

Same Day Delivery betekent dat een bestelling nog dezelfde dag wordt bezorgd bij de klant. Deze snelle pakketbezorging is voor sommige producten essentieel, denk aan versproducten, reparatie materiaal en cadeaus. Daarnaast gebruiken webshops Same Day Delivery om hun concurrenten te verslaan. Positieve klantervaringen en kwaliteit van de service spelen een cruciale rol in deze strijd.

De voordelen voor de klant zijn overduidelijk: je hebt het gewenste product dezelfde dag nog in huis. Voor bedrijven zitten de voordelen in het vergroten van kansen. Door Same Day of Next Day Delivery kunnen bedrijven de inpaktijd over hun fulfilment partners verdelen, waarmee de drukte wordt uitgesmeerd. Snellere levering zorgt voor minder retouren, want de bedenktijd is zeer beperkt als het dezelfde dag nog bij de klant bezorgt wordt. Uit onderzoek is gebleken dat je conversie tot 12% wordt verhoogd wanneer snellere levertijden worden gerealiseerd. Je hebt een wisselende cut-off tijd, het uiterlijke tijdstip waarop je je product aan de vervoerder moet aanbieden. Afhankelijk van de locatie is de cut-off tijd voor Same Day Delivery tussen 10:00 en 12:00 uur. Bij Next Day Delivery zou de cut-off tijd kunnen oplopen tot 00:00, waardoor het in feite weer same day delivery is.

In het geval van FB fulfilment faciliteren wij onze klanten vanuit een self storage faciliteit, waarbij je ook nog eens 7 dagen per week bij je eigen voorraad kan. Hierbij is de cut-off tijd standaard 22:00 en op deze manier kun je same day of next day delivery garanderen.

Hierdoor heb je als webshop een hoog serviceniveau en ben je zeer klantgericht. Lees voor meer informatie over onze werkwijze en tips voor het efficiënt inrichten van een magazijn ons blog Van vlekkenplan naar producten op de plank of neem gelijk contact op met ons.

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies? Stuur gelijk een bericht via WhatsApp!

Deel dit blog