Opslagoplossingen voor Snellopende Merken

Onze opslagfaciliteiten zijn specifiek afgestemd op de dynamiek van snellopende merken, met een focus op snelle orderverwerking voor jouw groei.

Verschillende gekleurde dozen worden door handen vastgehouden en gestapeld tegen een auberginekleurige achtergrond, symboliserend flexibele opslagoplossingen.

Flexibele opslagoplossingen

Ontworpen voor Jouw Exponentiële Groei

Onze benadering verschilt van traditionele opslag; we richten ons op flexibiliteit:

Ontdek Onze Aanpasbare Opslagoplossingen

kast

Ideaal voor snel toegankelijke producten, aangeboden in diverse maten.

Eenvoudige weergave van een opslagkast met rode vierkante vakken en een badge met '60 dozen'.

unit

Perfect wanneer je extra ruimte zoekt, met capaciteit voor een pallet en high-rotation artikelen.

Schematische afbeelding van een magazijn unit met rode vakken die opslagruimtes voorstellen en een badge die '120 dozen' aangeeft.

warehouse

Voor de meest ruimte-intensieve behoeften, selecteer onze ruimste opslagmogelijkheid.

Grafische voorstelling van een magazijn lay-out met rode vierkante pictogrammen die opslaglocaties representeren en een badge die '250 dozen' aangeeft.

*Dozen hebben een gemiddelde afmeting van 54x33x31 cm (l x b x h) en stellingen hebben een afmeting van 70x240x200 cm (l x b x h)

De Sleutelrollen van Opslag en Fulfilment

Opslag en fulfilment vormen de ruggengraat van een gestroomlijnde orderverwerkingsproces. Opslag staat garant voor de veilige bewaring van je producten, terwijl fulfilment de gehele afhandeling — van orderpicking tot de bezorging bij je klant — voor zijn rekening neemt.

Ons fulfilmentcentrum verzorgt deze cruciale logistieke stappen met gespecialiseerde, doeltreffende oplossingen voor jouw e-commerce activiteiten. Ontdek wat onze services uniek maakt.

Betaal Alleen voor de Opslag die je Gebruikt

Afhankelijk van de grootte van je voorraad en het volume van je bestellingen, bieden we twee opslagmogelijkheden:

  • Voor compacte, snel roulerende items is onze pickopslag perfect. Je betaalt uitsluitend voor de ruimte die in gebruik is, wat kosten bespaart naarmate de verkoop stijgt.
  • Voor grotere items of aanzienlijke voorraden bieden we kostenefficiënte palletopslag. Dit is een vaste, voordelige oplossing voor omvangrijke of bulkorders.

Real-time zichtbaarheid van voorraad

Binnen ons goederenontvangstproces verzekeren we dat ieder artikel voorzien wordt van een EAN-code, wat de basis vormt voor registratie in ChannelDock, ons platform voor orderverwerking. De EAN-code is een vitaal element voor het traceren van producten in ons geavanceerde systeem.

Dankzij deze code volgen we elk product nauwkeurig binnen ons magazijn, van de opgeslagen locatie tot het efficiënt verzamelen en verpakken voor verzending. Jouw voorraad is zo volledig traceerbaar, elke stap van de weg.

Met ChannelDock heb je bovendien onmiddellijke, realtime toegang tot al deze informatie. Zo heb je, ook al is je voorraad extern opgeslagen, volledige zichtbaarheid over de locatie en hoeveelheid van je producten, altijd en overal.

Screenshot van het ChannelDock Order Management System met verschillende orderstatussen en opties voor verzendlabels.

Veelgestelde vragen

Een fulfilmentcentrum, vaak aangeduid als FC, kan de inventaris huisvesten van niet slechts één klant, maar van vele verschillende klanten. Dit staat in contrast met traditionele magazijnen die uitsluitend de voorraad van één specifiek bedrijf opslaan. E-commercebedrijven kiezen er vaak voor om hun bestellingen uit te besteden aan een fulfilmentcentrum. Dit stelt hen in staat om producten dichter bij hun klanten op te slaan, waardoor verzendtijden en -kosten aanzienlijk worden verminderd.

Een fulfilmentcentrum is een hoogmodern magazijn dat veelal geautomatiseerde systemen en personeel inzet om klantenorders te verzamelen, in te pakken en te verzenden. In tegenstelling tot een traditioneel magazijn, dat voornamelijk gericht is op opslag, stelt een fulfilmentcentrum medewerkers in staat pick- en packtaken uit te voeren met behulp van draadloze handheld computers en kan het zelfs geavanceerde pick-to-light technologieën inzetten. Bedrijven die van fulfilmentcentra gebruik maken, dienen hun producten op voorhand beschikbaar te stellen om een snelle en efficiënte verwerking te waarborgen.

Fulfilment, in deze context, betreft het uitvoeren of verwerken van orders. Dit omvat niet de daadwerkelijke verzending of levering van goederen, aangezien dit de verantwoordelijkheid is van andere logistieke professionals. Fulfilment betekent simpelweg dat het magazijn voldaan heeft aan de bestelling door alle benodigde artikelen te verzamelen en zorgvuldig in te pakken voor verzending of levering, afhankelijk van de voorkeuren van de verkoper.


Fulfilmentproviders kunnen daarnaast taken op zich nemen zoals voorraadbeheer en het afhandelen van gevaarlijke stoffen. Verder beschikken fulfilmentcentra vaak over een verpakkingsstation waar materialen worden voorbereid voor verzending, met als doel transportkosten te minimaliseren en de milieu-impact te beperken. Orderverwerking is een cruciale functie binnen het magazijn, aangezien het zorgt voor een adequate voorraad en voorkomt dat nabestellingen nodig zijn, waardoor snel aan de klantbehoeften kan worden voldaan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat warehousing en fulfilment de efficiëntie voor bedrijven en e-commerce ondernemingen aanzienlijk kunnen verhogen. Door deze processen uit te besteden, kan je bedrijf zich meer richten op het ontwikkelen van andere aspecten van je winkel, zoals marketing en verkoop, wat uiteindelijk kan leiden tot verdere groei en succes.

In een fulfilmentcentrum worden online bestellingen met precisie klaargemaakt voor verzending. Het is een geoliede machine: medewerkers verzamelen producten, pakken ze in, controleren alles op foutjes en sturen de bestellingen door naar de verzendafdeling. Daar krijgen ze een verzendlabel en gaan ze op weg naar hun nieuwe baasjes. Alles draait om efficiëntie, dus elk stapje in het proces is belangrijk.

Deze centra zijn de hart van e-commerce: ze slaan producten op, verzamelen de juiste items, pakken ze per bestelling in, regelen de verzending, verwerken retouren en lossen problemen met beschadigde pakketten op. Echt onmisbaar voor e-commercebedrijven zonder eigen magazijn.

Door je fulfilment uit te besteden, verhoog je de efficiëntie en kun je je focussen op andere belangrijke zaken, zoals productontwikkeling, marketing en verkoop. En dat is goed voor de groei en het succes van je bedrijf!

We bieden voorraadbeheer en -controlediensten aan via onze cloudgebaseerde ChannelDock-software. We werken nauw samen met ons fulfilmentcentrum om alles soepel te laten draaien – we houden voorraadniveaus in de gaten en zoeken producten op die klanten hebben besteld. Maar er is meer: we doen opslagbeheer, regelen je magazijn en nemen zelfs klantvragen voor onze rekening. Dat scheelt jou een heleboel tijd en geld!

Onze voorraadbeheerservices zorgen ervoor dat je bestellingen zo efficiënt mogelijk de deur uitgaan. Voorraden kloppen altijd, prijzen zijn up-to-date en bulkorders krijgen de juiste prioriteit – precies wat je nodig hebt. Zo krijg je ook steeds beter inzicht in hoe je producten verkopen.

Bestellingen vliegen door het ChannelDock dashboard dat automatisch al je inkooporders bijhoudt. Zo zie je in één oogopslag waar tekorten ontstaan en kan je overbodige voorraad voorkomen. Bovendien kunnen we bestellingen altijd versnellen als dat nodig is, zodat je jouw klanten super tevreden houdt.

Met goed voorraadbeheer weten we je producten door en door en kunnen we zelfs voorspellingen doen. Door nauwkeurig te voorspellen op basis van verkooptrends weet jij altijd hoeveel voorraad je nodig hebt. We vinden trouwens ook zo de beste leveranciers – superbelangrijk, want het scheelt een hoop gedoe als producten perfect bij elkaar passen.

Bedrijven die gebruik maken van orderverzameldiensten besparen zowel tijd als mankracht. Als je zelf alles regelt, ben je klauwen geld kwijt aan personeel, opslag en apparatuur. Met een orderverzameldienst kan jij je focussen op wat echt belangrijk is: het maken van toffe producten en het laten groeien van je bedrijf. Weg met die beslommeringen! En ook voor je klanten is het fijn: ze hoeven niet de deur uit om die must-have producten te scoren.

Orderverzameldiensten zijn er in alle soorten en maten. Van simpel tot super geavanceerd. Het kan een geautomatiseerd systeem zijn dat je producten vanuit het magazijn van de fabrikant naar de klant stuurt. Of een e-commerce platform dat alles regelt via een fulfilment center. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze het proces eenvoudiger maken.

Veel stappen in het proces zijn geautomatiseerd: verzendkosten berekenen, trackingnummers, retourzendingen en garanties. Dat scheelt tijd, geld en middelen voor zowel het bedrijf als de klant. En dat is natuurlijk goed voor iedereen! Kleine en grote bedrijven kunnen met orderverzameldiensten een uitstekende klantenservice bieden.

Kortom, orderverzameldiensten zijn een win-winsituatie voor iedereen!

Een effectief voorraadbeheer is cruciaal voor je succes. Maar er zijn ook beren op de weg. Hieronder de drie grootste uitdagingen:

1. Financiële stress – Een te grote voorraad kost bakken met geld. Denk aan opslag, verzekering en kapitaal dat je ergens anders in had kunnen steken.

2. Operationele frustratie – Onnauwkeurige voorraadinformatie zorgt voor chaos. Bestellingen die te laat komen, producten die er niet zijn… je klanten én jij worden er niet vrolijk van.

3. Klanttevredenheid in de kreukels – Beschadigde producten, foute bestellingen, lange wachttijden… het zorgt voor klachten en retouren. En dat wil je natuurlijk niet.

De oplossing? Fulfilmentservices! Zij nemen je al deze zorgen uit handen. Jij kunt je focussen op wat echt belangrijk is: je business.

Waarom is dat slim?

  • Bespaar tijd en geld. Fulfilmentservices zijn efficiënt en kostenbesparend.
  • Verhoog je klanttevredenheid. Minder fouten, snellere levering, blije klanten.
  • Focus op je core business. Jij doet waar je goed in bent, zij doen de rest.

 

Dus, waar wacht je nog op? Laat je voorraadbeheer over aan de professionals en focus op wat echt belangrijk is.

Als u vraag hier niet bij staat, kunt u naar onze pagina met veelgestelde vragen gaan door hier te klikken.

Neem contact op

Klaar voor een verkooprevolutie?

Ontdek de impact van onze opslagoplossingen op jouw e-commerce succes. Maak een afspraak voor een strategische sessie met onze fulfilmentspecialisten.

Spreek met een fulfilmentexpert

Vul hieronder je gegevens in en een van onze experts neemt binnen 24 uur contact met je op.

Logo van FB Fulfilment in aubergine kleur met de slogan 'handle with trust'.