Trunkrs: Snelle en Duurzame Bezorging

Het B2C (business-to-consumer) proces wordt steeds belangrijker en de afgelopen jaren is de druk op bezorging alleen maar toegenomen. Vaak valt het tegen als je pakketje er 2-3 werkdagen over doet om bij jou thuis aan te komen. Next en Same Day Delivery zijn dan tegenwoordig ook de standaard voor bezorging in de huidige wereld van de e-commerce. Als de bezorging tegenvalt is dat vaak ook meteen te zien aan de reacties van de consument. Ongeveer 60% van de klantreviews gaat dan ook om het bezorgen zelf en niet eens zozeer om het product. Het bezorgingsproces kan dus erg bepalend zijn voor het succes van een webshop.

Sinds november 2022 werkt F.B. samen met Trunkrs om er voor te zorgen dat alle leveringen spoedig en juist worden afgeleverd. Maar wat is Trunkrs precies? En hoe wordt de bezorging door Trunkrs afgehandeld?

Trunkrs is een bezorgingsbedrijf gespecialiseerd in Next en Same Day Delivery. Het bedrijf is zich ervan bewust dat bezorging tegenwoordig alsmaar sneller en beter moet. Daarnaast is Trunkrs erg bezig met het verduurzamen van hun bezorgingsproces en streven ze ernaar eind 2022 volledig uitstootvrij te kunnen bezorgen maar hier later meer over.

Veel retailers maken ondanks het belang van de klant, nog geen gebruik van Same Day Delivery. In dit proces worden de pakketten ’s ochtends opgehaald bij een postpunt/drop-off-point en ’s avonds afgeleverd bij de consument. Op deze manier kunnen webshops garanderen dat wanneer er bijvoorbeeld vóór 12 uur een bestelling geplaatst wordt, deze dezelfde dag nog in huis is. De cutoff tijd, de tijd waarvoor het pakket moet worden aangemeld bij Trunkrs om het dezelfde dag nog te kunnen leveren, hangt af van de locatie van het drop-off-point. Deze ligt vaak tussen 10:00 en 13:00 uur en de bestellingen worden rond deze tijd ook opgehaald door Trunkrs. Voor Next day delivery is de cutoff tijd 23:59. Hierbij gaan de pakketten de volgende ochtend/middag mee, samen met de Same Day Deliveries van die dag. Vervolgens worden alle pakketten ‘s avonds geleverd bij de consument tussen 17:00 en 22:00 uur. Trunkrs maakt hierbij de belofte dat 99% van de zendingen op de afgesproken tijd wordt aangeboden.

Zoals al eerder is aangegeven zijn ze bij Trunkrs ook gepassioneerd over verduurzaming. Zendingen worden dan ook eerst gesorteerd in plaats van direct bij de consument afgeleverd. De route van een pakketje is dus als volgt: van drop-off-point, naar sorteringscentrum en uiteindelijk bij de consument. Door gebruik te maken van dit sorteringssysteem kunnen de meest efficiënte routes worden berekend wat onderaan de streep de duurzaamste manier van bezorgen is. Daarnaast is Trunkrs de afgelopen tijd hard bezig geweest met investeren in elektrische bezorgwagens. Ze worden hierin ook gezien als koploper. Zo wisten ze sinds 2020 al volledig elektrisch te bezorgen in de regio Amsterdam.

Al met al kunnen we concluderen dat Trunkrs het belang van duurzaamheid en snelle, goede leveringen erg serieus neemt. Een andere bezorgingsdienst met soortgelijke ambities is Packs maar hier later meer over. Ga voor meer informatie over Trunkrs naar trunkrs.nl/over-ons.

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies? Stuur gelijk een bericht via WhatsApp!

Deel dit blog